Bernard Hill

BERNARD HILL
Datum narození: 17. 12. 1944
Místo narození: Manchester, Anglie, Velká Británie
Znamení: Střelec
Výška: 178 cm

Britský herec Bernard Hill se narodil dne 17.12.1944. Vystudoval "Politechnic School of Drama v
Manchesteru. Jeho první rolí byla role v seriálnu BBC PLAY FOR TODAY. Jeho kariéra stoupala velmi pomalu. Hrál většinou jen v malých televizních dramatech, jako např. "Já,Glaudius". Vedle toho se také věnoval divadlu, zahrál si například hlavní roli v Mackbethovi.
Slibnější nabídka přišla až v roce 1997 (to bylo Hillovi 53 let) od Jamese Camerona. Bernard si zahrál roli kapitána Edwarda J. Smithe v blockbusteru TITANIC. Tato role ho konečně dostala do podvědomí diváků po celém světě, nejen na Britských ostrovech.
Bernardovi se začalo dařit. Zahrál si v adaptaci Shakespearova SNU NOCI SVATOJÁNSKÉ (celkem hrál ve třech různých filmových verzích) s takovými hollywoodskými esy, jako jsou Michelle Pfeiffer, Kevin Kline, Christian Bale a
Calista Flockhart.
V roce 2002 dostal Hill obrovskou šanci od Petera Jacksona. Zahrál si krále Rohanu Théodena v PÁNU PRSTENŮ (původně se s ním prý uvažovalo pro roli Gandalfa). Tato role je zatím jistě vrcholem jeho kariéry. Po skončení obrovského Jacksonova projektu
se Hill objevil po boku Halle Berry v hororu GOTHIKA, v komedii MUZIKANTI Z CLARE si zahrál s Jimem Broadbentem. Snad se mu podaří udržet se v hollywoodské elitě.
Další šanci už by (vzhledem k věku) nemusel dostat.
Bernard Hill je zkušený jezdec na koni. Má fialový pásek v karate. Zahrál si ve dvou ze tří nejúspěšnějších filmů v historii. Titanic i Pán prstenů: Návrat krále získaly 11 Oscarů. Má syna Gabriela.

Článek o mé minidovolené TU :o)

Komentáře