První Prstenovský gulášek o Hobitovi a dalších věcech

PRVNÍ PRSTENOVSKÝ GULÁŠEK
Mára rë, milí návštěvníci! :o)
To, co se právě chystáte přečíst je článek patřící do nové rubriky jménemPrstenovské gulášky. Na co se v této rubrice můžete těšit a další informace se dovíte níže… :o)
Ø HOBBIT
Možná jste v 2. pololetí loňského roku zaregistrovali nejrůznější zprávičky ohledně natáčení Hobita. Podle očekávání měl být režisérem Peter Jackson, který také někde uvedl, že by se s filmováním mělo začít někdy v tomto roce (2007).
Jenže, vyskytly se problémy. Jednak spor PJ s New Line Cinema. Bližší informace si můžete přečíst ZDE.
Další problém se týká producenta PP Roberta Shaye, který nechce a nemá zájem se jakýmkoliv způsobem podílet na Hobitovi a říká něco v tom smyslu že(cituji z fantasyplanet): "Upřímně řečeno mi je Peter ukradený a nemám již zájem o spolupráci s ním." Celý článek se nachází TADY.
New Line Cinema také uvedla, že by měla zájem na tom, aby se režie ujal někdo jiný a mladší. Tím samo sebou pobouřila nesčetné fanoušky PJ a LOTRa, takže vznikla petice na podporu Petera Jacksona jako režiséra Hobita. Měla by se nacházet na www.petitiononline.com/hobnow.petition.html; pokud jste také zastánci PJ, tak prosím hlasujte, už to udělalo docela dost lidí lidí. Děkuju.
Ø PRSTENOVSKÉ GULÁŠKY
Jak už jste četli výše, Gulášky jsou novou rubrikou na mém Blogu a toto je její první vlaštovka. A co by to mělo být? Nejrůznější krátké zprávičky o světě PP, ať už novinky o hercích, o plánovaných či uskutečněných setkáních fanoušků LOTRa a další zajímavůstky. Články se opět budou nepravidelně objevovat. :o)
Do Gulášků však můžete přispět i vy sami. Stačí, abyste mi na mail jitka.kiki@seznam.cz poslali v příloze list ve Wordu a v něm nějakou tu zajímavost o Tolkienovském světě. Nezapomeňte taky uvést svoje křestní jméno nebo přezdívku. Samozřejmě můžete přidat obrázky. Ještě něco - pokaždé nestihnu zveřejnit všechno, co mi pošlete, ale nemusíte mít obavy, dříve či později se to tu objeví buď přímo v Gulášcích nebo v nějaké jiné rubrice. Tak piště! :o)
Ø ELFŠTINA
Jistě víte, že se tu pomaličku zveřejňuje Quenijsko - Český slovník. Podařilo se mi stáhnout i docela dobrý Česko - Quenijský slovník, který by se tady měl začít objevovat někdy od příštího měsíce.
A co dál - začínám na papírech skládat učebnici Quenijštiny, kterou bych brzo ráda dokončila a někdy ve 2. pololetí začala pomalu uveřejňovat. Nevím však, jak rychle to půjde (musím se taky věnovat jiným věcem, než Blogu, například pravidelnému přísunu tekutin :o) ), ale zaručeně bych "výuku" tohoto velice hezkého jazyka ráda uskutečnila.
I zde mi můžete pomoct. Stačí buď do komentářů nebo na jitka.kiki@seznam.cz napsat nějaký odkaz na stránky elfštinou se zabývající nebo poslat návod, článek či nějakou učebnici :o) a já se z toho pokusím sestavit pokud možno přehledného pomocníka pro učení Quenji. Nečekejte, jestli o něčem víte, pište!
Na závěr bych chtěla říct, že za celý leden se zde uskutečnilo 198 návštěv a za únor skoro 290.
Děkuju také blogu Andokai, ze kterého jsem získala mnoho hezkých obrázků ohledně Pána Prstenů. Budu moc ráda, když mi pošlete nějaký příspěvek, ať už do Gulášků nebo něco ke Qenijštině. Děkuju za přízeň!
Mějte se moc krásně! Namarië! Jíťa :o)

Komentáře