Liv Tyler

LIV TYLER
Liv se narodila bývalé modelce a rockové fanynce Bebe Buell. Liv strávila většinu svého dětství v domnění, že je její otec Todd Rundgren a proto používala jméno Liv Rundgren. Krátce po jejím narození se její matka s Todem rozešla a společně s Liv se přestěhovali do Portlandu ve státu Maine. Když vyrůstala začala si postupně všímat své podoby se zpěvákem skupiny Aerosmith Stevenem Tylerem, který byl rodinný přítel. Nakonec zjistila, že jejím biologickým otcem je Steven Tyler. Proto ve svých 12 letech přijala příjmení Tyler za své vlastní.
Liv venku

Když jí bylo 14 let tak se s matkou přestěhovali zpět do New Yorku, kde Liv začala s modelingem. Liv se zanedlouho objevila na titulních stránkách velkých časopisů jako Seventeen, Interview a Mirabella. Poprvé na sebe více upozornila v roce 1994 díky videoklipu Aerosmith "Crazy", kde se s Alicia Silverstone objevily jako sexy teenagerky. Svůj filmový debut uskutečnila stejný rok v thrilleru Němý svědek "Silent Fall". O rok později se objevila v kladně přijatém romantickém dramatuTěžká váha "Heavy".
Po kladném přijetí předchozích filmů se objevila v komedii Na plný pecky "Empire Records" (1995). Komedie byla zklamáním jak komerčně, tak i mezi kritikou. Skutečný průlom nastal díky romantickému dramatu Svůdná krása "Stealing Beauty"(1996). Ve filmu si zahrála 19 letou dívku, která přijede do Itálie nalézt svého otce a ztratí zde své panenství. Po tomto úspěchu se náhle Hollywoodským nováčkem a magazín People ji označil jako jednu z 50ti nejhezčích žen roku 1997.

Ve filmu To je náš hit "That Thing You Do!" (1996) si zahrála po boku Toma Hankse. Další významnou roli jako dcera Bruce Willise a dívka Bena Afflecka ve velkorozpočtovém akčním scifi filmu "Armageddon" (1998). Následující rok se objevovala v úspěšném filmu Vítejte v Holly Springs "Cookie's Fortune" spolu s Glennem Closem, Julianne Moore, Charlesem S. Duttonem a Chrisem O'Donnellem.
V sarkastické komedii Dr. T a jeho ženy "Dr. T & the Women", vyprávějící o nelehkém životním údělu oblíbeného dallaského gynekologa si zahrála menší roli Marilyn. Rok 2001 začala hlavní rolí v komedii Začalo to jedné žhavé noci "One Night at McCool's". Velký úspěch, ale přišel v obrovském hitu, kde se objevila je trilogie režiséra Petera Jacksona Pán prstenů 1 - Společenstvo prstenu "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" (2001). Zde si zahrála po boku Elijaha Wooda (Frodo) v roli Arwen. Veleúspěšná trilogie na motivy J.R.R. Tolkiena pokračuje podle názvů jeho tří dílů Pán prstenů 2 - Dvě věže "The Lord of the Rings: The Two Towers" (2002) a Pán prstenů 3 - Návrat krále "The Lord of the Rings: The Return of the King" (2003).


Liv Tyler

Komentáře