Miranda Otto

MIRANDA OTTO
Miranda Otto se narodila 16. 12. 1967 v Brisbane, Austrálie. Její otec je přední australský herec Barry Otto. Brzy začala projevovat zálibu v baletu a bylo znát, že se potatila. Vystudovala prestižní sydneyskou hereckou akaMirandademii National Institute of Dramatic Art.
Brzy po vystudování se prosadila mezi nejslavnější herce z filmů i divadel v Austrálii. Poprvé se na filmovém plátně objevila v dramatu z druhé světové války Emma´s War, ale do podvědomí publika se zapsala až hlavní rolí v romantickém dramatu The Girl Who Came Late a psychologickým snímkem Poslední Dny v Chez Nous. (za tyto dva filmy byla nominována na Cenu australského filmového institutu). V roce 1995 si zahrála v populárním australském seriálu Záchranáři. V romantickém snímku Love Serenade prokázala, že má i komediální talent. Blýskla se i v psychologickém dramatu The Well, komedii The Time for Patsy Clame či v thrilleru In the WinterDark. Jejího talentu si všimli i za oceánem. Režisér Terrence Malick ji obsadil do hlavní role svého válečného dramatu Tenká červená linie. Po úspěchu v tomto filmu si zahrála například v thrilleru Pod povrchem nebo v komedii Slez ze stromu.
Když jí Peter Jackson nabídl roli Éowyn v PánuPrstenů, přijala ji bez váhání a asi jako jediná také s úmyslem proslavit se, což se jí povedlo. Svou rolí ve Dvou Věžích a Návratu Krále se zapsala do podvědomí tisíců, ne loi milionů fanoušků. Mezi její další filmy patří: Julie se vrací domů (velmi oceňovaný, a to i kritikou), Spadl z oblaků, Let fénixe a zatím poslední snímek Válka světů.

Miranda kdesi venku

Komentáře