Podzimní Gulášek

PODZIMNÍ GULÁŠEK
Mantúlie, příchozí poutníci!
Když se podívám z okna, vidím kopec. Koukám se na něj každý den několikrát, a přesto je vždycky úplně jiný. Ráno nad ním vychází slunce a mezi stromy se líně válí mlha. Odpoledne je prozářený od sluníčka. A večer, když se den začne naklánět, se nad ním objeví tmavé mraky, pod nimi slabý pás fialové oblohy a poslední paprsky ho vybarví do krásných teplých barev, ač kolem dokola je zima a skoro i mráz. Zkráceně - podzim je tady... Občas mě můžete potkat, jak se potuluju přírodou s foťákem, okukuju barevné listí na stromech a čekám, až sluníčko vyleze, nebo naopak zaleze, aby byl záběr co nejlepší. A tak nějak se mi nechce. Nechce se mně věřit, že už za pár týdnů budu zase starší, a že rok s osmičkou na konci bude za chvilku minulostí, přestože se ještě nic extra osudového nestalo. Jenže - ono se toho dělo a pořád děje hodně. Především v Lotrovském světě běhá jedna zajímavá zpráva za druhou... V tomhle článku vám nějaké z nich přináším.
Pěkné čtení a pohodový podzim přeje
Vaše Jíťa :o)
  • HOBBIT už existuje!
Samozřejmě tím nemám na mysli, že by Guillermo del Torro dokončil námi tak očekávané filmy o pouti Bilba Pytlíka a 13 trpaslíků. Ale přesto je nadpis pravdivý - 20. 8. 2008 totiž režisér spolu s Peterem Jacksonem, Fran Walshovou a Phillipou Boyensovou začal oficiálně pracovat na scénáři! Hodně zdaru, pevné nervy a dobré nápady!
Pokud si chcete přečíst rozhovor a zamyšlení nad drakem Šmakem, pak máte moždost zde:
  • 22. 9. 2008 - Hobití narozeniny
Tento den měli pánové Frodo a Bilbo Pytlíkové narozeniny, které byly oslaveny v Los Angeles v Griffith Park, kde proběhlo setkání příznivců nejen hobitů, ale i celého Pána Prstenů.
  • Bilbo v televizi?
Velkou radost mně udělalo zjištění, že na ČT 2 beží každý pátek zhruba od 21:00 britský seriál The Office - Kacl. Ptáte se proč? Protože představitelem jednoho človíčka (myslím, že se jmenuje Tim) je Martin Freeman, o kterém se vyskytlo celkem dost zvěstí ohledně role Bilba Pytlíka. Jinak - kdo máte rád suchý britský humor jako já, tak se určitě mrkněte!
  • Howard Shore pokračuje...
... s tvorbou hudby pro Prstenovský svět! Konkrétně již začal dělat hudbu pro Hobbita a co víc: Na jaro příštího roku (neznámo kdy a ani blíže kde) byl ohlášen konzert Symfonie Pána Prstenů v Praze! Tak to sledujte, vstupenky zatím v prodeji nejsou...
  • Narozeniny v říjnu
Kromě toho, že 11. 10. tomu bylo uý devět let od začátku natáčení, tak mají v říjnu narozky dvě nám hodně známé osoby. 20. 10. oslaví Viggo Mortensen - Aragorn 50. narozky. A stylově na Halloweena 31. 10. bude Peter Jackson oslavovat svoje 47. narozeniny. Gratuluju!

Komentáře