Mrazivý únorový Gulášek

MRAZIVÝ ÚNOROVÝ GULÁŠEK
Mantúlië, milí poutníci!
Jak si užíváte sněhové nadílky? Stavíte sněhuláky, lyžujete, sáňkujete? Co se mé osoby týče, nejsem moc velkým příznivcem zimního období, takže jsem převážně zalezlá v teple domova, čtu, píšu, poslouchám muziku a občas brnknu na struny kytary. Polovina jarních prázdnin je za mnou, takže se zase budu muset začít učit a připravit se na zkoušení a testíky, co na sebe určitě nenechají dlouho čekat. A víte, co budu ještě dělat? Těšit se jaro...
Vaše zmrzlá Jíťa :o)

  • Neznámé Tolkienovo dílo vychází!
V květnu tohoto roku se díky britskému nakladatelství Houghton Mifflin Harcourt na světlo světa dostane až do teď neznámé dílo J. R. R. Tolkiena LEGENDA O SIGURDOVI A GUDRUN. Jedná se o přepracovanou severskou legendu, kterou Tolkien napsal ještě před Hobitem a Pánem Prstenů, zhruba ve věku 20 let. Knihu k vydání připravil Tolkienův syn Christopher.
  • Pán Prstenů a filozofie
Dlaší knižní novinkou ve světě Pána Prstenů je filozofické dílko jménem Pán Prstenů a filozofie, které se zabývá mnoha otázkami, které už jistě Tolkienovy čtenáře někdy napadly. Choval se Frodo morálně? Jaké je v PP filozofické poslání? Jak moc předeběhl Tolkien dobu, když nechal v Hoře Osudu vytvořit nástroj schopný zničit celou Středozem? Tak na tyhle a jiné otázky se pokouší odpovědět kniha, kterou vydalo nakladatelství XYZ. Při čtení ovšem nestačí znát jen film, kniha se odvolává na knižní podobu PP.
  • Narozeniny v únoru a jedna událost v březnu
25. 2. bude představiteli Sama Křepelky Seanu Astinovi 38 let. Gratuluju!
A nyní ta událost: 25. 3. se celosvětově slaví Tolkien Reading Day, jako projev úcty a neutuchajícího zájmu o svět Pána Prstenů. Tak se taky začtěte...
  • Anglická výprava!
Konečně jsem se dokopala k tomu, abych zmenšila pár fotek z Anglie a dala je na můj druhý blog, tak jestli máte zájem, mrkněte se a nechte tam komentář, budu jen a jen ráda!

Komentáře