Gulášková vánočka

GULÁŠKOVÁ VÁNOČKA 2009
Mantúlie, nildor!
rok se s rokem sešel a opět se setkáváme zde nad řádky vánočního článku. To to letí, co? :o)
Nevím, jak u vás, ale u nás je asi 40 cm sněhu, který je občasně doplňován čerstvými zásobami z oblohy, teploty se pohybují od 0°C do -17°C, řidiči se čílí, že musí každé ráno ometat své dvoustopé miláčky a mrňtata se radují a s úsměvem od ucha k uchu sjíždějí na sáňkách kdejaký kopeček. Cukroví krásně voní, stromeček tiše stojí v obýváku a na mě vlezla úžasná vánoční nálada... :o)
No, co se blogu týče, za letošek zde bylo učiněno zhruba 11391 návštěv (počítáno k 23. 12. 00:00) a to třeba i z Filipín, Indie, Slovinska, Saudské Arábie, Egypta, Ruska, Norska, Israele nebo Japonska. Všem moc děkuju! :-)
A co chystám do nového roku? To kdybych věděla! Mělo by se tady objevit pár nových rubrik (1-3), jedna z nich mě napadla při uklízení pokojíku. :) Samosebou budu pokračovat ve Fotkách ze Středozemě, článcích o hercích a postavách, v Quenijštině, v obou slovnících (které - doufám - už příští rok dokončím), občas se tu objeví i muzika a zapomenout nesmím ani na novou rubriku o písmech.
Moji milí, přeju vám všem krásné a pohodové Vánoce a celý zbytek roku 2009. Chci vám mockrát poděkovat za návštěvy, komentáře, za radu, pomoc, pochvalu a já nevím, co ještě. Mějte se krásně a doufám, že se vám bude v novém roce s desítkou na koci dařit!
Namarië, tenn´enomentielva!
Vaše Jíťa a Ernil-i-pheriannath
P.S.: Komentujte, komentujte, komentujte! Cokoliv, kdekoliv a jakkoliv! Prosím.... :o)
P.P.S.: Co říkáte Hostinci u starého pařezu? :)

  • HOBIT
Nijaké převratné novinky se - co se filmu týče - momentálně nedějí, takže jen v rychlosti.
Ian McKellen přijal roli Gandalfa četl scénář první části dvoudílného Hobita a také řekl, že už se ví, kdo se stane Bilbem.
John Rhys-Davis popřel, že by se měl znovu objevit v roli Gimliho: ,,Možnost hrát v Hobitovi jsem absolutně vyloučil. Bylo by to pro mne velmi emotivní, hrát znovu."
Viggo Mortensen se prý na NZ setkal s G. del Torrem, je tedy možné, že objeví ve druhém, tzv. překlenovacím hobitím filmu.
  • NAROZKY A VÝROČÍ V PROSINCI A LEDNU
1. 12. tomu bylo už 6 let, které uplynuly od premiéry Návratu Krále v novozélandském Wellingtonu.
8. 12. oslavil své 33. narozeniny představitel Smíška Brandoráda - Dominic Monaghan. 16. 12. bylo Mirandě Otto - Éowyn - 42 let. Den poté, 17. 12. slavil Bernard Hill - Théoden - 65. narozeniny.
3. ledna 2010 uplyne 118 let od narození J. R. R. Tolkiena.
Oralndo Bloom oslaví 13. 1. své 33. narozeniny. A 28. 1. bude Elijahu Woodovi - Frodovi 29 let.
Všem gratuluju!

  • BÁSNIČKA V RUNÁCH
Abeceda k rozluštění je ZDE... :o)
  • ENYA - JOURNEY OF THE ANGELS
Ještě než se zaposloucháte do této krásné koledy, dovolte mně vás upozornit na fakt, že 24. 12. se budou na Óčku od 23:00 do 00:00 vysílat Enyiny klipy...


  • DIPLOMY
  • FOTEČKY...
Konečně jsem se přinutila k akci a vybrala první várku fotek z Irska, můžete se na nš podívat TADY, jestli budete mít chuť, čas a náladu... :o)

Komentáře