Perličky z natáčení PP


PERLIČKY Z NATÁČENÍ PP
Vygenerovat na počítači jediné filmové okénko se záběrem Stromovouse trvalo nezřídka celé dva dny. Jedno filmové políčko s Glumem se naproti tomu vygenerovalo už za ,,pouhých osm minut. Vyrobit delší scény s Glumeme přesto trvalo až šest hodin, takže pracovníci WETA často nechávali počítače puštěné přes noc a ráno si jen ,, vyzvedli " výsledky. Občas však v noci došlo k chybě, kterou nikdo nestačil opravit, a ráno na překvapenené animátory čekaly bizarní úkazy jako Glum, jemuž stály všechny vlasy na hlavě v jakémsi pankáčském číru nebo mu při mluvení vypadávaly oči z důlků.
Nad krbovou římsou ve Dnu pytle visí obrázky Billbových rodičů. Po bližším pohledu vyjde najevo, že jde o podobizny oholeného Petera Jacksona (hobitům totiž nerostou vousy) a jeho partnerky Fran Walshové, která se důsledně vyhýbá publicitě, fotografům i dokumentům o natáčení. Zatímco Jackson dnes patří mezi světově známé celebrity, žena s níž žije a pracuje patnáct let, zůstává před veřejností skryta v anonymitě.
Dva muži, kteří po celou dobu natáčení vyráběli kroužkové košile, si zcela setřeli otisky prstů na palci a ukazováčku. Není divu, vždyť celkem vyrobili přes 12. 5 milionu plastikových kroužků pro devět set brnění. Čtyři desítky krejčích, ševců, klenotníků a zbrojířů dále vyrobily dvacet tisíc předmětů denní potřeby, patnáct tisíc kostýmů, deset tisíc masek a dvě tisícovky zbraní.

Pro natáčení trilogie bylo na stovce míst po celém Novém Zélandu postaveno 350 různých dekorací. Některé dosahovaly rozměrů městských boků, řada miniatur se tyčila do výše činžovního domu. Například maketa Sauronovy věže Barad Dur byla vysoká devět metrů a na postavení věže Cirith Ungol, v níž se ocitnou Sam s Frodem v závěru Návratu krále, se spotřebovalo třicet tisíc hřebíků.

P.S. Další foto z Irska ZDE :o)

Komentáře