Postřehy z natáčení

POSTŘEHY Z NATÁČENÍ

Okolo obsazení Pána prstenů se od počátku tvořila řada fám.Froda měl hrát Michael J. Fox a Gandalfa zase Anthony Hopkins. Daniel Day-Lewis prý odmítl roli Aragorna, zatímco zpěvák David Bowie marně toužil ztvárnit Elronda. Jackson údajně nabídl roli Éowyn Umě Thurmanové, ale ta odmítla, když nechtěl obsadit jejího manžela Ethana Hawkea jako Éoméra. Jedním z mála zrnek pravdy v moři výmyslů je, že John-Rhys Davies (Gimli) měl původně hrát Denethora, zatímco Orlando Bloom (Legolas) se zúčastnil konkursu na postavu Faramira.

Premiéra ROTK 2003 Wellington
Záběry nejrůznějších koutů Středozemě často vznikaly na tak odlehlých místech, že si filmaři museli nejprve postavit vlastní silnici, aby se k nim vůbec dostali. někdy ani to nepomohlo, a herci a štáb se museli na místo natáčení přepravovat vrtulníkem. Představitel Boromira Sean Bean ale trpí fobií z létání, a proto při natáčení scén, kdy společenstvo přecházelo zasněžené hory, raději každé ráno vstal o dvě hodiny dřív než ostatní, v kostýmu se vyšplhal na vrcholek hory po svých a večer stejnou cestou sešel dolů.

Hobiti v letadle :o)
Zvuky, jež ve filmu vydávají některé fantastické bytosti, byly ve studiích společnosti WETA složitě vytvářeny. Pro nemrtvé nazgůly přišli zvukaři s kombinací lvího a velbloudího řevu, houkání sov a v neposlední řadě plastového kelímku rozdíraného o beton. Uširvoucí skřeky příšer, na níchž Prstenové přízraky létají, mají jednodušší původ: jedná se o zpomalené hýkání oslů.

Útok na Minas Tirith

Článek a fotky z Terezína TADY!

Komentáře