Frodova cesta - Robert Ellwood

FRODOVA CESTA - ROBERT ELLWOOD
Frodova cesta - Robert Ellwood
Knížku, kterou bych vám dnes chtěla představit, jsem dostala asi před dvěma roky za vysvědčení. Tak nějak jsem nevěděla, co od ní mám čekat, ale musím říct, že se mně nakonec velice zalíbila - nejen stylem psaní, ale i obsahově.
Frodova cesta je knížka, jenž na nějakých 130 stránkách hovoří o těch nejdůležitějších postavách Tolkienovy trilogie (hlavně pak ze samotného Společenstva Prstenu), vztazích nejenom mezi nimi, ale i přírodou a různými prostředími. Kromě popisů, zkrácených verzí příběhů, citátů z PP a autorových vlastních názorů se zde nachází i několik duševních cvičení - například na téma Odchodu, nalezení Průvodce, Společníků atd, která nám můhou pomoci překonat některé problémy, na něž v průběhu života narážíme.
O autorovi - Robertu Ellwodovi - se zde píše, že: ,,je emeritním profesorem vědy o náboženství. Působil na univerzitě v jižní Kalifornii. Napsal knihu Mnoho národů, mnoho vyznání a významné dílo Nalezení hluboké radosti. Je členem losangeleské Mythopoeické společnosti, jejíž členové pořádají průvody městem v maskách hobitů, elfů, trpaslíků a čarodějů. Podle Ellwooda je to ,pohled neobvyklý i pro Hollywood´. "  
  
,,Frodo je jako kdokoli z nás..."


Honza Nedvěd - Kohout... krásná písnička na Allarmedaru! :-)

Komentáře