The Hobbit news!

THE HOBBIT NEWS
Hobbit


Milí poutníci,
plná euforie a s roztřesenými prstíky usedám k počítači a začínám psát článek o nových úžasných novinkách týkajících se zfilmování nám všem tak dobře známého Hobita z pera pana Tolkiena. Prosím, omluvte případné překlepy, ještě se klepu radostí. :-)
Vaše Jíťa

  • JAK ZPOLITIZOVAT JACKSONOVA HOBITA? (Chrudimský deník, 8.10. 2010)
Herec Sam Neill kritizuje vládu Nového Zéůandu za to, že podněcuje spory kolem adaptace Hobita z pera J. R. T. Projekt režiséra Petera Jacksona je ohrožen, neboť odbory naléhají na herce, aby natáčení bojkotovali kvůli údajným nízkým platům a malým garancím. Pramiér John Key se nechal slyšet, že vláda bude o klíčových otázkách diskutovat. Sam Neill však místním novinám řekl: ,,Poslední věc, kterou film potřebuje, je zpolitizování celé události." Peter Jackson už v září prohlásil, že pokud bude spor pokračovat, natočí dvoudílný film jinde, uvažuje i o Evropě. Studio MGMpůvodně přčsunulo natáčení kvůli finančním potížím na další rok, šímž ztratilo režiséra Guillerma del Tora, který už nemohl déle čekat. Teď komplikují štábu práci herecké odbory.

  • REAKCE PREMIÉRA JOHNA KEYE (TORn):
,,Můj názor je ten, že pokud si Warner Bross myslí, že Nový Zéland je špatným místem pro natáčení filmů, pak zde hrozí, že si totéž budou myslet i osatní filmová studia. Je tu práce, kterou je třba udělat a vláda se nepřestává snažit dělat to nejlepší na ochranu filmového průmyslu. To je jedna z oblastí, která se na Novém Zélandu velmi rozmáhá a zničit si tak úspěšné průmyslové odvětví by bylo, myslí, ostudné.
Nemyslím, že bychom měli přestat doufat v natočení těch filmů. Warner Bross už do Hobita investoval přes 100 milinů dolarů, takže se dá soudit, že podle nich je Nový Zéland optimálním místem pro takový film a pouze odbory se snaží ho přimět, aby se poohlédl po jiných plenérech."
  • SHROMÁŽDĚNÍ NA PODPORU HOBITA
Novozélanďani se navzdají lehce a už vůbec ne bez boje! Rozhodli se totiž uspořádat několik prostestních pochodů na podporu Petera Jacksona a Hobita. Nechtějí totiž, aby se dvoudílný snímek natáčel někde jinde. Navíc je možnost vyjádřit svou podporu i na Facebooku, adresa je na konci následujícího videa:
  • HOBIT DOSTAL ZELENOU! (18. 10. 2010, TORn)

PJ
  • HERCI TRPASLÍKŮ
Richard Armitage - Thorin Pavéza
Aidan Turner a Rob Kazinsky - Kili a Fili
Graham McTavish - Dwalin,
John Callen - Oin
Stephen Hunter - Bombur
Mark Hadlow - Dori
Peter Hambleton - Gloin.
  • A BILBEM PYTLÍKEM SE STÁVÁ... MARTIN FREEMAN!!!
A je to tu, a teď už oficiálně: Matrin Freeman se stává představitelem Bilba Pytlíka! Už ani nevím,
kolikrát jsem o možnosti jeho obsazení psala... Poprvé jsem jeho jmého ve spojitosti s Hobitem viděla asi v roce 2007(8) v jednom nejmenovaném časopise. A od té doby se vyskytlo plno zpráv neoficiálně jej v oné rili prtvrzujících nebo vyvracejících.
Vzpomínáte taky na další aspiranty na Bilbův part? Co takový Sylvester McCoy, James McAvoy či Daniel Radcliffe?
11. října 2010 přitom ještě říkal, že musel v težkým strcem tuto roli odmítnout kvůli pokračování Sherlocka Holmse. A pozor, co ce nestalo: Sherlock POČKÁ!

Martin Freeman
Martin John C. Freeman (narozen 8. září 1971) je anglický herec. Je znám například z rolí jako Tim Canterbury z britského seriálu Kancl, Artur Dent ze Stopařova průvodce po Galaxii (napsal Douglas Adams) a Dr. John Watson ze Sherlocka Holmse.         
Freeman se objevil ve zhruba 18 televizních pořadech, 14 divadelních hrách, a v mnoha radiových programech. Objevil se také v sitcomu Hardware a v mnoha filmech, jako například Love Actually(Richard Curtis).
Jeho nejlepší dramatická role je Lord Shaftesbury v historickém dramatu BBC Karel II: Moc a touha.

  • BILLY BOYD V HOBITOVI?
Billy, Boyd, který si v Pánu Prstenů střihl roli Pipina Brala, by moc rád přesvědčil Petera Jacksona, aby se mohl objevit i v připravovaném Hobitovi. Říká, že nemyslí, že by se v Hobitovi objevil přímo jako Pipin (ten v té době ještě nebyl na světě), ale třeby v nějaké jiné roli...
Billy Boyd :o)
  • SYLVESTER MC COY....
...se zřejmě stane Radagastem Hnědým! Před pár hodinami to uvedl TORn, ovšem je důležité podotknout, že sám herec ještě smlouvu nepodepsal.
  • VÝSTAVBA HOBITÍNA:
Hobitín

Komentáře