Únorový gulášek

ÚNOROVÝ GULÁŠEK
Mantúlië, poutníci! :-)
Tak co, jak jde život? Užili jste si pořádně zimu - třeba někde na horách? Nebo patříte k těm, kteří jsou raději v průběhu tohoto ročního období permanentně zalezlí u kamen nebo v posteli s horkým čajem a dobrou knížkou (jako třeba já - ovšem opět jsem musela zůstat jen u snu)? :-) No, ať už tak či onak, doufám, že vám nepřihodilo nic, na co byste neradi vzpomínali. Jak určitě víte, začátek natáčení Hobita se kvapem blíží a proto (respektive nejn proto) jsem se rozhodla zesumírovat události posledních dnů do tohoto článku...
Vaše Jíťa ;o)

  • ZEMĚTŘESENÍ V CHRISTCHURCH
22. 2. 2011 se stalo černým dnem pro Nový Zéland - konkrétně pro město Christchurch ležící na Jižním ostorvě. Otřesy měly sílu 6,3° Richtera a dokázaly zničit víc než třetinu celého města; epicentrum se mělo nacházet asi 5 km od města v hloubce 4 km. Včera ve zprávách jsem zaslechla, že obětí je už přes 100 a dalších cca 200 lidí se stále pohřešuje.
Má prý jít o následné otřesy pozemětřesení, které město zažilo vloni v září (7,1°Rš), jenže tehdy se to stalo brzo ráno a v ulicích skoro nikdo nebyl. Jenže tentokrát se to spustilo v 10:30 místního času a všude bylo plno lidí - proto je obětí tolik.
Možná jste viděli zábery v televizi a neuniklo vám, že mezi všemi těmi troskami je i christchurchská katedrála.

Na TORNu si můžete přečíst slova Petera Jacksona: ,,Všichni z produkce Hobita jsou v šoku a zděšení zemětřesením a jeho hroznými následky. Naše myšlenky a modlitby jsou s obyvateli Christchurch a se všemi, které tato tragédie zasáhla."
Na stejné stránce se pak nacházejí i odkazy na organizace pomáhající lidem, takže pokud chcete nějak pomoct, můžete...

  • PRVNÍ ŠPIONÁŽNÍ FOTKY Z HOBITA!!! :-)
V Aratiatia Rapids se podle všeho má natáčet slavná scéna s převozem trpaslíků v soudcích. A právě tyto soudky byly vyfoceny jedním člověkem pracujícím pro TORn. Říká k tomu, že soudky jsou růžové zřejmě proto, že je potom zdigitalizují v PC :-)


Dalšímu člověku se povedlo dostat se až do Miramaru na NZ, kde vznikají kulisy a vyfotil zde zajímavé věci! Například cosi, co vypadá jako kousek Morie (nebo by to mohla být i nějaká síň z Osamělé hory).

  • BILBO A 13 TRAPSLÍKŮ
Tuhle fotku jsem už sice dávala na Facebook, ale myslím, že potěší znovu :-)

Ještě bych chtěla dodat, že se budu snažit přinášet co možná nejčastěji a nejaktuálněji nové zprávy a obrázky z připravovaného Hobita. Samozřejmě sledujte TORN, tam je toho vždycky nejvíc a nejdřív :-)
Mějte se krásně! :-)

Komentáře