Slyšte, slyšte!!! :-)

SLYŠTE, SLYŠTE!!!
Jak už jsem včera slibovala na Allarmedaru, přináším vám dnes malý, ta to však informacemi poměrně nabitý Prstenovský Gulášek. Nenajdete v něm přehršel různých zpráv, nýbrž jen dvě, zato však tyto stojí za to :-)
Přeju vám všem příjemné jaro :-)
Vaše Jíťa

  • SVĚTLA, KAMERA, AKCE!
A je to tu, přátelé! Tedy... vlastně to bude tu až zítra :-) O čem mluvím? 21. 3. 2011 odstartuje natáčení dvoudílného Hobita na Novém Zélandu!!! Toto datum si, milí Ringers, zapamatujte!
Nyní pár vět z TORNu:
,,Kraj je postavený, hobiti přijeli, a zítra se začne s natáčením jednoho z největších filmů, které kdy na NZ vznikly. Po týdnech sporů mezi Peterem Jacksonem a hereckými odbory, které chtěly Hobita odsunout z NZ, se konečně začne sparalelním natáčením 2 hobitích filmů."
TORN taky dnes spustil speciální hobití blog, na kterém bude možné najít všechny novinky, fotky atd. Momentálně se tam můžete mrknout na herecké obsazení a několik dílů Hobbit in 5 minutes: http://www.thehobbitblog.com/
Dále bych vás chtěla upozornit na další stránku - konkrétně na osobní blog Iana McKellena - Gandalfa - který píše z NZ o to, co se zrovna děje: http://www.mckellen.com/cinema/hobbit-movie/blog.htm. - Tyto články můžete s jistým odstupem najít přeložené na http://www.sapkowski.cz/lotr/index.asp. IMK třeba nedávno psal, jak se zkoušela 3D kamera, že najednou viděl Bilba 3x - jednou v reálu, jednou ve 2D a jednou ve 3D :-)

  • TOLKIEN READING DAY - 25. 3. 2011
TRD byl, jak je vám jistě známo, založen na podporu Tolkienových děl, příběhů a jeho života, kdy se lidé setkávají ve školách, knihovnách nebo někde jinde, a čtou si z Tolkienových knih a diskutují o příbězích, postavách, místech... A proč byl vybrán právě 25. březen? Je to totiž datum pádu temného pána Saurona.
Letošní ročník má podtitul Tolkienovy stromy a je spojen s ,,mezinárodním rokem stromů", což má přilákat čtenáře k lesům a stromům Středozemě.
Takže na tento den určitě nezapomeňte a najděte si alespoň chvilku na knížku či na příběh - myslím, že výběr je přebohatý :-)

Komentáře