A nastal čas Vánoční...


Milí přátelé, poutníci, kamarádi!
Za okny to vypadá jako na jaře, bílé a zelené fleky vytvářejí na zemi zajímavou mozaiku, nebe je šedivé jako popel, co zbyl z posledního letního táboráku, a v kuchyni se vaří voda na čaj a kafe. Zdánlivě běžný den... Ale ikdyž tomu zprvu nic nenasvědčuje, přece jen je cítit jistá uvolněnost, klid, pozastavení se v tom pitomém shonu. Okolo si tančí všelijaké myšlenky, přicházejí, odcházejí, chvilku se zatřepetají v mysli jako motýlek, a hned už jsou pryč... Všechno je takové pomalejší... Takových dnů v roce není mnoho... :)
Chci vám všem ze srdce popřát, aby jste si i vy dnes našli alespon chviličku a zastavili se a podívali kolem sebe - na to, co vás obklopuje - ale i za sebe, na to, co všecko se událo (ať už to bylo dobré či ne). A taky, aby byl dnešek jedním z těch dnů, na které budete i po letech vzpomínat s úsměvem (případně ještě lépe: se smíchem). :)
Vaše Jíťa :)

10. HOBITÍ VIDEOBLOG:
...aneb záběry z posledních úprav a velkého finále jménem PREMIÉRA! Na internetu bylo možné ji sledovat online - přiznejte se, kdo ponocoval? :)
Následně pak proběhla 13.12. premiéra i u nás v ČR. Tak co, jak se vám Hobit líbí? Za sebe říkám, že bez některých věcí bychom se obešli, ale celkově mi to připadá jako povedený návrat do Středozemě...




TITULNÍ PÍSNIČKA - NEIL FINN:
...Neil Finn, novozélandský muzikant, složil spoustu zajímavých písniček (jenda z mých oblíbených je třeba She will have her way) - a teď máme možnost si ho poslechnout na konci filmu při titulcích. Když se tahle skladba objevila na internetu, moc mi k tomu všemu neseděla... Ale jak jsem ji poslouchala víc a víc, najednou jsem si uvědomila, že si s ní pobrukuju a v hlavě mně běží pohledy na Středozem... Kvalitou se nahrávka z videa a z filmu nedají srovnat - když ji slyšíte poté, co jste s trpaslíky ušli takový kus cesty, zní úplně jinak (a taky ve větší kvalitě)! :)


A nakonec... Jedna z nejhezčích fotek z premiéry :) Mějte se krásně! :)



Komentáře